top of page
Anker 1
gouden ijscreatie.png
Genomineerd voor ijssalon van het jaar 2

Op 3 maart 2020 won onze patissier

Jeffrey Claassen de Gouden IJscreatie 2020.

Deze prestigieuze prijs wordt elk jaar uitgereikt

door Vereniging Ambachtelijk IJsbereiders.

Op de IJsvak & Bakkersbeurs moeten alle kandidaten

binnen 6 minuten 4 identieke ijscoupes maken

met het wedstrijd ijs van dat jaar; kersensorbet. 

Klik hier voor het officiële persbericht.

Naast de winst worden wij Intelligentia ook nog eens

genomineerd voor IJssalon van het Jaar 2020!

Donderdag 17 Juni 2020 is de uitreiking (o.v.b. corona)


 

Cherry Blossom

ONZE WINNENDE IJSCREATIE

Gemaakt vanuit liefde, passie & teamwork!

Bjorn als smaak-, geur- en ijsspecialist,

Sabine als concept & beleving bedenker

en Jeffrey als patissier.

Geïnspireerd op de Japanse kersenbloesem "Sakura":

zwarte kersen sorbet - witte chocolade & jasmijn roomijs -

rood fruit demi-ijs

kersen & yuzu gel - rijstemelk schuim - shiso cress 

- mini limoen merengue bloesem - suikerspin

 Sakura geurbeleving

Je kunt onze creatie heel het jaar bestellen.​

Houd er rekening mee dat we op dit moment nog maar 4 coupes tegelijk kunnen maken. We zijn achter de schermen hard aan het werk alles voor grotere bestellingen te organiseren. We zijn tevens meer collega's aan het opleiden om deze creatie voor u te kunnen maken!

Intelligentia Taste Rooms serveert de Gouden IJscreatie van Nederland

In de race voor beste IJssalon van het Jaar

De mooiste, lekkerste en meest originele ijscreatie van Nederland heet

Cherry Blossom en staat op de kaart bij Intelligentia Taste Rooms in Eindhoven. Vandaag vond de IJs-vakwedstrijd om De Gouden IJscreatie plaats tijdens de vakbeurs Bakkersvak/IJs-vak in Evenementenhal Gorinchem. Jeffrey Claassen nam het in een spannende livewedstrijd op tegen 14 vakgenoten en won! Naast de titel De Gouden IJscreatie 2020 ontvangt de ijssalon een nominatie voor IJssalon van het Jaar 2020. 

 

Japanse invloeden

De winnende ijscoupe bevat bijzondere smaakcombinaties. De presentatie van Cherry Blossom viel op door een behoorlijke toef suikerspin bovenop een kersenboompje. Een afgedekt Japans kommetje bevatte een combinatie van sorbetijs van biologische zwarte kersen uit Mierlo, witte chocolade-ijs (Zephyr) van Caco Barry geïnfuseerd met jasmijnbloesem, demi-ijs van rode vruchten, een saus van zwarte kersen met yuzu, crumble van amarettini met crunch van gepofte rijst (gecoat met pure chocolade), een wafel van sakurabloesem met daarin een gel van zwarte kers en yuzu. Daarbovenop limoenmeringues in de vorm van bloesem, shiso-cress (Japanse basilicum) en schuim van rijstemelk, licht geïnfuseerd met kersenbloesem. Tot slot huisgemaakte parfum van rijstemelk en kersenbloesem en een suikerspin van sakurabloesem. Hij staat op de kaart voor 10 euro. 

 

Jaarlijks neemt de top van Nederland deel aan deze IJs-vakwedstrijd. Dit jaar gingen 15 ijsbereiders de strijd aan met elkaar. Bij De Gouden IJscreatie worden de deelnemers uitgedaagd om binnen 6 minuten, vier identieke ijscoupes te maken. Dit doen zij op het wedstrijdpodium in het zicht van een vakjury, kinderjury en publiek. Een spannende race tegen de klok. 

 

Spannende tijd

De winnaarsbeker krijgt een mooi plekje in de ijssalon. Maar Intelligentia Taste Rooms is nog niet klaar met de competitie. Voor het team breekt nu een spannende tijd aan, als een van de zes genomineerden voor IJssalon van het Jaar. In de komende maanden worden zij bezocht door een mystery guest en wordt de zaak onderworpen aan een grondige hygiënecheck. Wanneer ze de mystery guest en de inspecteur mogen verwachten, is natuurlijk een verrassing. De winnaar wordt medio juni bekendgemaakt. Beleef de spanning mee en volg de ijssalon op Facebook: facebook.com/NAAM.

 

Over de IJs-vakwedstrijden

De organisatie van de IJs-vakwedstrijden (De Gouden IJsspatel, De Gouden IJscreatie, IJssalon van het Jaar), is in handen van de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum. De belangenbehartiger van ambachtelijke ijsbereiders in Nederland. Voor meer informatie, zie www.ambachtelijkijscentrum.nl

Fotocredits: Ambachtelijk IJscentrum/Koos Groenewold.

bottom of page